Kwantum: online raamcalculator

Over de opdracht


Bij Kwantum heb ik veelzijdige uitdagende opdrachten mogen uitvoeren. Zo heb ik een contentteam van productgericht naar klantgericht weten om te vormen, om de producten van Kwantum optimaal in de markt te zetten. Daarnaast heb ik als interim E-commerce manager met succes de marketingscepter gezwaaid tijdens het welverdiende zwangerschapsverlof van mijn voorganger. Ook het Kwantum aan Huis concept heb ik vakkundig uit de grond gestampt. Toch springt één opdracht er zonder enige twijfel met kop en schouders bovenuit. Want wat was het een uitdaging om samen met Aviva Solutions de meest geavanceerde online raamcalculator te ontwikkelen, waarmee wij de consument nu nog sneller en efficiënter ook online van dienst kunnen zijn. Kwantum blijft zo onverminderd de absolute marktleider op het gebied van op maat gemaakte gordijnen.

Werkwijze


De online raamcalculator is aan de hand van de scrum methode tot stand gekomen. Kwantum heeft een gevarieerd pallet aan mogelijkheden in raambekleding op maat; van plisségordijnen, vouwgordijnen tot jaloezieën en rolgordijnen. Elk soort gordijn heeft zijn eigen kenmerken en afwerkingen. Van elke optie heb ik dit tot in detail in een story beschreven. In diverse sprints heb ik samen met het projectteam de calculator laten bouwen. Van de technische achterkant, de logistiek erachter, een simpele gebruiksvriendelijke weergave aan de voorkant tot en met de nette afhandeling in de winkel en voor de klantenservice.  Aan alles is gedacht.


Medewerkers zijn getraind en in elk stadium meegenomen. De website heb ik erop ingericht en de campagnes zijn voor de lancering klaargezet.

Resultaat


In eerste instantie was het idee om de klanten te voorzien van een handige online calculator waarmee zij hun perfecte gordijn op maat konden berekenen. Het was vanzelfsprekend dat deze calculator ook de mogelijkheid bood om de aankoop direct af te ronden. De verwachting was dat de klanten voornamelijk hun berekeningen zouden opslaan en hun aankoop af zouden maken in de winkel. Maar de werkelijkheid bleek anders. De calculator bleek een doorslaand succes en leidde tot een enorme omzetgroei in maatwerk gordijnen. Kwantum zag haar online aankopen fors stijgen en werd bovendien bekroond met de prestigieuze ‘Beste Commerce Experience’ award in West-Europa door Sitecore. De online raamcalculator was de kers op de taart van deze indrukwekkende prestatie.Ga hier naar de online raamcalculator van Kwantum.